Welke steen heb ik gevonden?

 

Hoe weet je wat voor steen je hebt gevonden? Er zijn zoekkaarten met afbeeldingen van stenen die je op weg zouden moeten helpen. In de praktijk valt dit bitter tegen. De foto's op dit soort kaarten zijn te klein en dikwijls kloppen de kleuren niet. Het vergelijken leidt meestal tot verkeerde namen.

 

 

Voor Nederlandse zwerf- en grindstenen bestaan nauwelijks boekjes met goede kleurafbeeldingen. Bekende determinatiegidsen zijn veelal in het Duits. Er bestaan ook natuurgidsen over gesteenten en mineralen. Voor het herkennen van stenen in ons land zijn deze echter ongeschikt.

  

 

De uitgave van deze handige en unieke determinatiegids met talrijke kwalitatief goede foto's van zuidelijke zwerfstenen, is de eerste in een reeks. In dit fotogidsje zijn uitsluitend stenen afgebeeld die in Midden- en Zuid-Nederland te vinden zijn. De afgebeelde stenen zijn niet bewerkt, doorgeslagen of gepolijst. Het zijn dus stenen die iedereen kan vinden op zandpaden in bos op op de hei, in zandverstuivingen, bij graafwerkzaamheden of in zandgroeves. 

 

 

Het eerste deel 'Stenen zoeken op en rond de Veluwe' is verkrijgbaar bij het Hunebedcentrum in Borger en verder via onderstaande emailadressen, door overmaking van 10 euro vermeerderd met 2,19 euro portikosten op IBAN NL03 INGB 0000 160307  

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

 

 

De afbeeldingen hieronder geven een indruk van de inhoud

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2010-heden Kijkeensomlaag.nl
Flag Counter